Nieuws van de Linde

Featured

Spinnen onderzoeken in 2LA

Leerlingen van 2LA haalden gisteren hun vergrootglas boven om de spinnen grondig te onderzoeken!

Foto.jpeg

Featured

Muzische in 3LB

In klas 3LB werd er afgelopen vrijdag een lied rond 'halloween' geoefend. Dit was een griezelige namiddag vol expressie! 

 

Featured

Verkeerspark 5LD

Veilig verkeer dragen we in onze school hoog in het vaandel. Doorheen het schooljaar krijgen de leerlingen regelmatig les over de verschillende thema's, maar ook praktijk vinden we zeker zo belangrijk. In het kader daarvan trokken onze leerlingen van de derde graad naar het verkeerspark. Hier werden tal van aspecten van veilig verkeer ingeoefend. 

Foto.jpeg

Featured

Kundabuffis schatkamer

Enkele klassen van onze school trokken naar de voorstelling 'Kundabuffis schatkamer'. Een kleurrijke wereldtentoonstelling met verhalen, muziekinstrumenten en voorwerpen uit de vier windstreken in een werelds decor. 

Foto.jpeg

 

Featured

2LA zoekt de zwam!

Ook de kinderen van juf Lindsy gingen in de natuur op zoek naar paddenstoelen en ontdekten de geuren, kleuren, vormen en het belang van de zwammen. Onderweg ontmoetten ze allerlei bosbewoners die hen wegwijs maakten in de wondere wereld der zwammen. 

Foto.jpeg

Featured

Werelddierendag

In het tweede leerjaar kwamen in kader van Werelddierendag enkele diertjes op bezoek in de Pastorijtuin. De kinderen vonden het helemaal geweldig! 

Foto.jpeg

Featured

Hoekenwerk in 1LB

Onze leerlingen van 1LB krijgen regelmatig een hoekenwerk voorgeschoteld waar tal van inhouden worden verwerkt. Hier kan je enkele foto's terugvinden. 

Foto.jpeg

Featured

Op bezoek in de dierenwinkel

Onze kleuters van 2KB en 2KD trokken afgelopen week naar de dierenwinkel, Tom&Co. Dit in het kader van hun thema 'dieren' dat momenteel in de klas aan bod komt. 

Onze kleuters zijn hier heel hartelijk ontvangen waarvoor onze dank! 

Featured

2LB zoekt de zwam!

 

 

De kinderen van 2LB gingen in de natuur op zoek naar paddenstoelen en ontdekten de geuren, kleuren, vormen en het belang van de zwammen. Onderweg ontmoetten ze allerlei bosbewoners die hen wegwijs maakten in de wondere wereld der zwammen. 

Foto.jpeg

Featured

De olympische 'De Linde' spelen

 

Dit weekend stonden in de pastorijtuin onze Olympische 'De Linde'-spelen op het programma. De leerlingen van de lagere school zetten hun beste beentje voor in tal van sporten. 

Leuke optredens, veel gezelligheid en een mooie cheque voor de aankoop van nieuwe speeltoestellen voor de school vanuit de ouderraad...

Een mooi gevulde namiddag om met een warm gevoel naar terug te kijken.

Fototoestel.jpeg

Featured

Veilig op wieltjes

Enkele leerlingen uit het zesde leerjaar gingen binnen projectwerk aan de slag met het thema 'Veilig op wieltjes'. Ze deden een enquëte op school over het fietsgedrag en gingen aan de slag om een stopmotionvideo te maken binnen dit thema. Hieronder kan je de eindresultaten bewonderen. Knap werk!