Nieuws van de Linde

Spinnen onderzoeken in 2LA

Leerlingen van 2LA haalden gisteren hun vergrootglas boven om de spinnen grondig te onderzoeken!

Foto.jpeg

Muzische in 3LB

In klas 3LB werd er afgelopen vrijdag een lied rond 'halloween' geoefend. Dit was een griezelige namiddag vol expressie! 

 

Verkeerspark 5LD

Veilig verkeer dragen we in onze school hoog in het vaandel. Doorheen het schooljaar krijgen de leerlingen regelmatig les over de verschillende thema's, maar ook praktijk vinden we zeker zo belangrijk. In het kader daarvan trokken onze leerlingen van de derde graad naar het verkeerspark. Hier werden tal van aspecten van veilig verkeer ingeoefend. 

Foto.jpeg

Kundabuffis schatkamer

Enkele klassen van onze school trokken naar de voorstelling 'Kundabuffis schatkamer'. Een kleurrijke wereldtentoonstelling met verhalen, muziekinstrumenten en voorwerpen uit de vier windstreken in een werelds decor. 

Foto.jpeg

 

2LA zoekt de zwam!

Ook de kinderen van juf Lindsy gingen in de natuur op zoek naar paddenstoelen en ontdekten de geuren, kleuren, vormen en het belang van de zwammen. Onderweg ontmoetten ze allerlei bosbewoners die hen wegwijs maakten in de wondere wereld der zwammen. 

Foto.jpeg

Werelddierendag

In het tweede leerjaar kwamen in kader van Werelddierendag enkele diertjes op bezoek in de Pastorijtuin. De kinderen vonden het helemaal geweldig! 

Foto.jpeg

Hoekenwerk in 1LB

Onze leerlingen van 1LB krijgen regelmatig een hoekenwerk voorgeschoteld waar tal van inhouden worden verwerkt. Hier kan je enkele foto's terugvinden. 

Foto.jpeg

Op bezoek in de dierenwinkel

Onze kleuters van 2KB en 2KD trokken afgelopen week naar de dierenwinkel, Tom&Co. Dit in het kader van hun thema 'dieren' dat momenteel in de klas aan bod komt. 

Onze kleuters zijn hier heel hartelijk ontvangen waarvoor onze dank! 

2LB zoekt de zwam!

 

 

De kinderen van 2LB gingen in de natuur op zoek naar paddenstoelen en ontdekten de geuren, kleuren, vormen en het belang van de zwammen. Onderweg ontmoetten ze allerlei bosbewoners die hen wegwijs maakten in de wondere wereld der zwammen. 

Foto.jpeg

Sinterklaas op bezoek

Naar jaarlijkse gewoonte kwam de Sint ook dit jaar op bezoek in de Sint-Martinuskerk voor de kleuters en leerlingen van onze lagere school. Een zelfgeknutseld hoofddeksel, leuke liedjes en dansjes hadden de kinderen voor hem en zijn pieten voorbereid.  Een zak met cadeautjes kregen de kinderen als bedankje mee naar de klas. 

Foto.jpeg

Krachtbaltornooi

Op woensdagnamiddag zijn er vaak leuke sportactiviteiten gepland. Zo stond deze week voor de leerlingen van de lagere school een krachtbaltornooi gepland. De kinderen werden verdeeld in teamsen spelen om de beurt tegen elkaar, waarbij het doel is om de bal over de netten van de tegenstander te schieten. Het team dat de meeste punten scoorde, won de wedstrijd. 

Het tornooi is een gezellige en sportieve namiddag voor alle kinderen die van krachtbal houden. Ze konden zich uitleven onder toeziend oog van onze turnleerkracht. 

Foto.jpeg